Close
Inapoi la postari

Ce trebuie sa stiu cand cumpar un furtun picurare?

Ce trebuie sa stiu cand cumpar un furtun picurare?

Un furtun picurare este deosebit de util atat pentru agricultori, cat si pentru cei care nu se ocupa de agricultura dar locuiesc la casa. De exemplu, cei care locuiesc la casa si au gazon in curte trebuie sa ude gazonul. Culturile din sere si soarii trebuie sa fie de asemenea udate, la fel ca florile sau alte plante.

Pentru ca apa sa ajunga la gazon, la flori sau alte plante, este nevoie de un furtun de calitate, care sa aiba lungimea potrivita.

Un furtun picurare reprezinta cea mai buna solutie pentru a uda solul dat fiind faptul ca astfel apa ajunge direct la radacina, prin picurare. Ulterior, apa va fi eliminata prin pori. Cantitatea de apa eliminata este destul de mica si de asemenea, poate fi controlata cu usurinta.

Sistemele de irigare clasice sunt utile pentru a uda suprafete mici, medii si mari de teren. Cu toate acestea, consuma foarte multa apa in comparatie cu irigarea prin picurare. Din acest motiv, furtunul cu picurare este din ce in ce mai des achizitionat.

Alegerea unui furtun picurare

Cand trebuie sa alegeti un furtun cu picurare trebuie sa aveti in vedere cateva detalii deosebit de importante. In primul rand, trebuie sa alegeti un furtun care are lungimea potrivita. Cu cat furtunul este mai lung, cu atat mai greu poate di fe manevrat. De obicei, pentru a uda gazonul sau pentru culturile de legume de mici dimensiuni din curte, un furtun cu picurare de 10 – 20 de metri este perfect.

Conteaza foarte mult si diametrul furtunului. Acesta se masoara pe interior, si exista mai multe optiuni. Cel mai adesea se cumpara furtun cu diametrul de ½” sau 13mm. De mentionat este faptul ca diametrul unui furtun cu picurare influenteaza in mod direct cantitatea de apa care trece prin furtun.

Si debitul de apa pe care il are un furtun conteaza foarte mult. De fapt, aceasta este o caracteristica pe care trebuie sa o luati in considerare. De exemplu, un furtun cu picurare are debitul de pana in 4 litri de apa pe minut. In schimb, un furtun clasic poate avea debitul chiar si de 34 litri de apa pe minut.

Materialul din care este fabricat furtunul conteaza de asemenea. Acesta poate fi confectionat din cauciuc, vinil sau o combinatie intre cele doua materiale. Cei care doresc un furtun de calitate superioara, care sa fie folosit pentru mult timp, vor alege furtunul din cauciuc.

Si nu in ultimul rand, culoarea furtunului este o caracteristica pe care ar trebui sa o luati in considerare. Exista diverse culori disponibile, dar de preferat ar fi sa alegeti un furtun care sa nu fie transparent. Lumina stimuleaza dezvoltarea algelor care produc substante toxice. Puteti opta pentru un furtun cu picurare de culoare galben sau vede. Acestea sunt cele mai populare optiuni.

Comentarii
Scrie un comentariu Inchide formularul